Cultuurmanagement in 3 dagen

//Cultuurmanagement in 3 dagen

Cultuurmanagement. Het kan in drie dagen!

Het beïnvloeden van organisatiecultuur is meer dan haalbaar voor managers die dat willen en kunnen. Langs een kort programma gaat u cultuur gewoon managen: concreet, doelgericht en aansluitend op de visie en strategie van uw organisatie.

Van ‘dat is nu eenmaal onze cultuur, zo doen we dat hier’ naar ‘nu hebben we de sleutel in handen om vooruit te komen. Dit hadden we veel eerder moeten hebben’.

Ons programma is van toegevoegde waarde voor die managementteams die hun visie en strategie helder voor ogen hebben en een sterke behoefte hebben aan verandering in houding en gedrag om doelen te bereiken. Managers die zelf de verandering willen zijn die ze voor ogen hebben.

Een programma over ongeschreven regels

Wat kan cultuur doen voor uw organisatie? Cultuur definiëren we als de houding en gedrag van de organisatie, het beschrijft de ongeschreven regels hoe mensen geacht worden te handelen. Die handelswijze is bij iedereen bekend en er is in de organisatie een stille kracht die dit gedrag afdwingt.

Een positieve sterke cultuur trekt medewerkers aan die in die cultuur geloven. Ze willen zich zo gedragen en zijn daardoor intrinsiek gemotiveerd. Daarmee kan cultuur de motor zijn bij het realiseren van de strategie,  het vergroten van klantgerichtheid, het ontstaan van creativiteit en verbeteren van de werkhouding in samenwerking en/of veiligheid!

Wij geloven dat organisatiecultuur is te managen.

Beweging van binnenuit

Cultuur is toch een hardnekkig gedrocht dat in de haarvaten van de organisatie is doorgesijpeld? De meeste adviseurs stellen dat het minstens 7 jaar duurt om het schip, dat cultuur heet, te keren. Een opgave waar de organisatie liever niet de prioriteit aan geeft.

En wij geven ze daarin groot gelijk, als cultuurmanagement wordt weggezet in een projectgroep of een beleidscommissie. Die zich dan buigen over interventies om te komen tot meer ondernemerschap, meer klantvriendelijkheid, of wat u wilt. Op deze manier kost het inderdaad jaren om een zichtbare kentering tot stand te brengen.

Wij geloven dat cultuur de dynamiek is van houding en gedrag in een organisatie of afdeling. Het management maakt daar net zo goed deel van uit. Sterker nog, als er ergens invloed op cultuur kan worden uitgeoefend, dan is dat bij de managers en het directieteam.

De invloed op de cultuur vanuit leidinggevende posities is groot. Grip op cultuur ontstaat van binnenuit, bij het management team.

Een programma voor uw management

Ons programma richt zich op uw managementteam. Wij nemen een spiegel mee om te laten zien met welke talenten, vaardigheden en dynamiek u invloed heeft op cultuur. Waar is deze productief, dan wel contraproductief? Wat zijn uw mogelijkheden om de gewenste cultuur te bereiken. Met het programma ‘cultuurmanagement’ geven wij u het stuur in handen.

Inhoud programma:

Ons programma duurt slechts 3 dagen om te komen tot de sleutel waarmee u deuren opent. Echter wel met een doorlooptijd van 2 tot 3 maanden. Wij zijn ervan overtuigd dat het managen van cultuur meer een kwestie is van prioriteit, dan van geïnvesteerde tijd.

Wij werken met u toe naar een realistisch beeld van de huidige en de gewenste cultuur.
Gevolgd door een concreet, teamgebonden plan om de gewenste cultuur, concreet en van binnenuit, neer te zetten en te managen.

Samenstelling: We gaan uit van maximaal 8 deelnemers: management en directieniveau.

Voorbereiding: 1 uitgebreid intake gesprek met de directie

Tijd, duur en locatie: 
De duur is 3 dagen van 9.30- 16.00.
Bij u op locatie. Wij kunnen ook een geschikte en inpsirerende locatie huren. Deze kosten berekenen we dan door.

Trainer / begeleider: Jack van Praag

Voor deze waardevolle training:

  • €11.200,- : voorbespreken, training, nabespreken

De tarieven zijn exclusief BTW, reis- en locatiekosten.

 

Wilt u deze training voor uw organisatie? In dat geval bespreken we gezamenlijk de wensen en mogelijkheden en ontvangt u een maatwerk voorstel. Na inschrijving nemen wij contact met u op om de training af te stemmen.

* verplichte velden

 

By | 2018-10-04T14:36:05+00:00 24 november 2011|Training|