Ben jij trouw aan jezelf? Over verwachtingen en keuzes

/, Blog Verkoop, Blogs Coaching/Ben jij trouw aan jezelf? Over verwachtingen en keuzes

Ben jij trouw aan jezelf? Over verwachtingen en keuzes

Trouw zijn aan jezelf klinkt simpel, maar is niet altijd eenvoudig, met al die externe verwachtingen en impulsen. In organisaties zijn er nogal wat verwachtingen en ‘impulsen’.

Hoe goed ken je jezelf en durf je je eigen keuzes te maken? Voor medewerkers en (midden-) managers is de combinatie vaak lastig. Hoe bewust ga je hier mee om en ontwikkel je die durf en zelfkennis? Train je het (assertiviteit cursussen bijvoorbeeld) of zoek je coaching?

Het begint met bewustzijn, vooral wat betreft die zelfkennis. Het begint met aandacht…

Verwachtingen en externe impulsen

Laten we eens stil staan bij deze externe impulsen op managers om te zien of je ze herkent:

Jouw directeur vraagt je om dat project erbij te nemen. Het is een mooie kans om jezelf te profileren en tegelijkertijd gaat je lopende project ook door. Welke keuze maak je? Wat vind je belangrijker: je werk afmaken of iets nieuws beginnen? Jezelf belangrijk vinden of loyaal zijn naar het oude team? Tegensputteren, en het niet doen? Tegensputteren en het toch doen?

Een teamlid van je heeft een jong gezin. De prioriteit wordt door deze medewerker bij het gezin gelegd, wat ten koste gaat van de inzetbaarheid op het werk. Je baalt hiervan. Toch zeg je tegen deze medewerker: “ik begrijpt het wel dat je naar je gezin moet, het maakt niet uit.” Welk masker zet je op? Welk belang is hier in het spel voor je? De goede vrede tussen jullie te bewaren? Wat houd je tegen om de waarheid te zeggen?

Jouw manager baalt van een beslissing vanuit het hoofdkantoor. Ze laat dit duidelijk aan het team merken door te schelden en rond te stampen. In het voorraadhok wordt er met dozen gegooid. Wat doet dit met jou? Zeg je er wat van? Wat zou je van jezelf laten zien in zo’n situatie? Hoe ga jij om met opgelegde beslissingen waar je niet achter staat?

Intern gesprek met jezelf

Trouw zijn aan jezelf begint met de gesprekken die je met jezelf hebt. Durf je en kan je jezelf deze bovenstaande vragen te stellen? Onderzoek je je eigen drijfveren, belangen, weerstanden, triggers en voorbeeldgedrag? Introverten kunnen dit trouwens wat eenvoudiger dan extroverten, maar dit terzijde.

Soms kan je met jezelf dit interne gesprek lastig voeren en blijf je in een cirkeltje redeneren en handelen.

Zelfacceptatie door gesprekken met een coach

In mijn coaching gesprekken vraag ik altijd mijn klanten om met hele concrete voorbeelden uit het dagelijkse werk en privé situaties te komen. Door mijn vragen komen we vaak op diepere lagen van jezelf uit. Er is op dat niveau ook geen goed of fout antwoord, Het is wat er is. Daar mild naar kijken en onderzoeken helpt je om jezelf te begrijpen.

Pas vanuit deze acceptatie kan er eventueel een verandering plaatsvinden en wordt keuzes maken makkelijker.

Soms is het accepteren van jezelf het mooiste cadeau dat je kan ontdekken. Het accepteren van jezelf is het verder ontwikkelen van je authenticiteit. En vanuit authenticiteit leidinggeven en medewerkers mogen begeleiden heeft een positieve impact op de motivatie, en dus de resultaten, van het team.

Welke ontwikkeling wilt u verkennen?

By | 2017-07-11T09:42:09+00:00 28 juli 2016|Blog Strategie en cultuur, Blog Verkoop, Blogs Coaching|