Training Telefonische Acquisitie

//Training Telefonische Acquisitie

Training Telefonische Acquisitie

Herken je dit? Het is maandagochtend. Er ligt opnieuw een lege agenda voor je neus en deze wil je natuurlijk vullen met opdrachten. Ondanks dat je weet dat het goed komt, blijft het een uitdaging.

Je hebt een lijst met namen van mensen die je wil bellen, maar het komt er maar niet van. Bovendien laat je je afleiden door de dingen die voor je voeten komen, niets menselijks is je vreemd. Tegelijkertijd weet je hoe belangrijk het is om afspraken met (mogelijke) klanten te maken.

Telefonische acquisitie: wij weten hoe we het bellen voor het maken van afspraken moeten aanpakken.

Waarom deze training?

Hoeveel levert 1 opdracht gemiddeld op? Een opdracht haal je binnen door ‘buiten te spelen’. Buiten spelen, dus bij klanten aan tafel zitten, lukt je door afspraken te maken.

Hoeveel afspraken heb je nodig voor 1 opdracht? Onze ervaring leert dat je met 30 telefoontjes 5 afspraken kunt maken, met de bewezen methode ‘Klanten Vinden& Binden’.

Over de training

Inhoud programma:

5 workshops van een halve dag waarin je als team waardevolle tips krijgt over hoe jij kunt bellen voor het maken van afspraken met (potentiële) klanten en deze afspraken ook dezelfde dag nog maakt! Dit is de eerste stap naar een volle agenda met mooie opdrachten!  Samen bellen geeft energie.

Wat gaan we doen in de trainingsdagen:

  • Wij geven uitleg over onze bewezen belmethode zodat je zelf deze vaardigheid onder de knie krijgt en straks met meer resultaat belt;
  • Jij gaat bellen voor afspraken bij jouw (potentiële en zó gewenste) klanten zodat je in het nieuwe jaar weer goed van start kunt;
  • We dagen elkaar uit om nóg beter te bellen en die paar supermooie (en spannende!) afspraken te maken bij de klanten voor wie je graag werkt;
  • Je krijgt na elk telefoontje direct feedback van de trainers.

We hebben lol met elkaar en vieren jullie successen!

Samenstelling : een team van mensen die vaker buiten bij klanten moeten zijn. Dit zijn vaak commerciele medewerkers, maar ook consultants, sales engineers en de managers. We gaan uit van minimaal 4 en maximaal 20 deelnemers .

Voorbereiding : Als voorbereiding vragen we je 30 namen van contactpersonen met telefoonnummers te verzamelen zodat je gelijk aan de slag kunt. Breng verder je telefoon, je agenda en pen en papier mee.

Tijd, duur en locatie : 9.00- 12.00 uur of van 13.00 -16.00
Bij u op locatie. Wij kunnen ook een geschikte locatie huren. Deze kosten berekenen we dan door.

Trainer / begeleider : Per 2 deelnemers is er een persoonlijke coach. Hierdoor is de feedback per deelnemer heel direct en toepasbaar. Angelique Schrama coördineert de training en de inhoud is in samenwerking met Vanja Mol en Mireille Wagener-ter Bogt

Voor deze waardevolle workshop betaal je € 497,- per persoon (exclusief BTW).
Wil je deze training voor jouw organisatie? In dat geval bespreken we gezamenlijk de wensen en mogelijkheden en ontvang je een maatwerk voorstel.

* verplichte velden
Samen bellen geeft energie. Ik vond het inspirerend om anderen te horen bellen en dit spoorde mij aan het volgende telefoontje te plegen. Ik hoorde anderen praten en ik hoorde de feedback die anderen kregen, waardoor ik nog meer leerde over effectief bellen.
Natascha van Beek, Twyfelfontein
Angelique was mijn coach gedurende een week sales/beltraining en mede door haar passie, kennis en enthousiasme heb ik deze training zeer succesvol weten af te ronden!
Xavier Lardenoije, Sales consultant, Yacht
By | 2018-10-04T14:33:35+00:00 5 oktober 2016|Training|