Jong Ondernemen

Wij geloven dat jongeren, in de huidige arbeidsmarkt, dat ondernemersvaardigheden ze nieuwe perspectieven geeft en ze niet meer alleen klaargestoomd moeten worden als werknemer. Het landelijke programma Jong Ondernemen inspireert en stimuleert jongeren in Nederland te bouwen aan een ondernemende toekomst door het opzetten van een student onderneming. Hiermee bieden ze jongeren een unieke ondernemerschapservaring, leren ze meer over zichzelf en krijgen ze inzicht of ondernemen bij ze past.
Angelique Schrama begeleid sinds 2014 Student Ondernemers vanuit haar ondernemerservaring, Ze doet dit op de Haagse Hogeschool in Delft (haar oude HTS Technische Bedrijfskunde). Als bedrijfsbegeleider adviseert ze bedrijfsmatig: marktgericht denken, samenwerken in een team, product positionering en proactief ondernemen.

Student Ondernemingen :

  • 2015: B-Yours SC: productontwikkeling van de Cookingclip. finale gehaald van de categorie HBO Jong Ondernemen award. Doorgestart als onderneming: www.beregalo.com
  • 2016: Hastati SC: kwartetspel voor vluchtelingen
  • 2017: Inceptum SC: Carry-On, fietsdrager voor longboards

(ps: deze studentondernemingen worden weer opgeheven na het studieblok)

Over Jong Ondernemen, Student Company programma

De missie van Jong Ondernemen is dat alle jongeren de kans moeten krijgen om hun ondernemende kant te leren kennen via hun ondernemerschapsprogramma’s.

Tijdens Student Company ontwikkelen studenten een bedrijfsconcept en rollen dit uit gedurende een collegejaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal, verkopen hun product en zorgen voor een financieel overzicht. Studenten ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe ze een Start-up op kunnen zetten. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen het bedrijf zij het leukste vinden. De jongeren gaan door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aan met andere student companies.

Dankzij de programma’s van Jong Ondernemen sluit het onderwijs goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. Het programma is daarnaast goed te implementeren in het onderwijs. Het programma geeft studenten de kans om theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Meer informatie, of zelf vrijwilliger worden: https://www.jongondernemen.nl/hbo/universiteit 

Welke ontwikkeling wilt u verkennen?

By | 2017-07-07T13:49:14+00:00 30 juni 2017|Mission Matters is betrokken|