Bespeak en Visavi

Mission Matters heeft maatwerk invulling mogen geven aan een speciale dag voor de medewerkers en directieteam. De basis was de filosofie van Steven Covey’s 7 eigenschappen van effectief leiderschap. De dag is ontwikkeld en uitgevoerd in nauwe samenwerking met Wilma van Tuyl, de Vloer op voor Verandering.

Visavi en Bespeak zijn twee bedrijven met elk een eigen functie. Bespeak maakt maatwerk onderwijsproducten en Visavi is de uitgever van educatie materialen in de uiterlijke verzorging. Beiden hebben richting de markt een verkoop- en aftersales service-organisatie. Sinds mei 2016 is besloten om de interne organisaties van beide bedrijven samen te voegen. De organisatie wil groeien door het professionaliseren van de organisatie. Dit was het centrale thema van de dag.

Hoofdzakelijk in Contact

Mission Matters heeft voor 34 medewerkers, MT en directie van Visavi en Bespeak een maatwerk teamdag inhoudelijk ontwikkelt en uitgevoerd. Doel hierbij was het persoonlijk ontwikkelen van de medewerkers (in een zakelijke context) als centraal thema. Speciale aandacht hebben we gegeven aan:

 • Samenwerken en communicatie (feedback, aanspreken, confrontatie)
 • Presteren onder druk (in projecten)
 • Hoe ga ik morgen over tot actie: de covey thema’s proactiviteit, het vergroten van de cirkel van invloed (verantwoording nemen) en synergie

Wat hebben we onder meer gedaan op deze dag?

We zijn de vloer op gegaan. Dat wil zeggen, we werken graag met ervarings- en lichaamsgerichte methoden, zoals improvisatie, spel en teamkwadranten. Deze vormen de aanleiding voor verdieping, inzicht en reflectie. Ook gaven we voldoende ruimte voor individuele reflectie en bewustwording.

 • De Vloer op: Samenwerken onder druk Onderzoek naar, en inzicht in wat voor team ze zijn en hoe de samenwerking sterker kan. Een speelse aanpak waarbij interactiepatronen en gedrag in het team helder werden. Hoe spreken ze elkaar aan, wat zijn de ongeschreven regels en wat is het effect op de samenwerking? Welke patronen zijn er, oud en nieuw? Begrippen als Waarnemen, elkaar aanspreken, feedback geven en ontvangen kwamen aan de orde.
 • Persoonlijk leiderschap op de vloer: moed en mededogen (Covey) Wat blokkeert me, waar heb ik last van, wat wil en kan ik veranderen (moed), doelen stellen, plannen, buddy, en commitment (afspraken en belofte).

Wat vonden de deelnemers van deze dag?

De deelnemers gaven de dag in de evaluatie een gemiddeld cijfer van 7.6 . Enkele reacties:

 • Een gezellige inspirerende dag waarbij ik persoonlijke nieuwe inzichten heb gekregen, maar ook zakelijk.
 • Improviseren is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en op een andere manier naar het werk te kijken.
 • Door samen de vloer op te gaan leer op een praktische toegepaste wijze en leer je elkaar op een andere manier kennen!
 • Zinnig, leuk en gezellig!  Met elkaar praktisch aan de slag op een leuke en zinvolle manier! Bezig met de directe toekomst van morgen.
 • Dit was Serious Fun: met spel en plezier inzicht krijgen op de professionaliteit van onze organisatie.
 • Een dag vol plezier, verbinding en leerzame inzichten.
 • Samen stoeien, groeien en bloeien.

Over Visavi en Bespeak

Bespeakers zijn onderwijsspecialisten. Ze ontwikkelen innovatieve opleidingsproducten en verzorgen daarbij het gehele traject van advies, ontwerp en ontwikkeling tot implementatie en exploitatie. Of het nu gaat om online of offline lesmateriaal, trainingen of examens, zij gaan de uitdaging aan om met de klant te komen tot het best passende opleidingsproduct. www.bespeak.nl

Visavi is ontwikkelaar en uitgever van opleidingsproducten voor kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en visagisten. Daarnaast ontwikkelen en faciliteren zij namens de Sociale Partners Kappers (ANKO, FNV Mooi, CNV Vakmensen) kappersexamens. Visavi biedt tevens examens aan voor de (Allround) Schoonheidsspecialist. www.visavi.nl

By | 2018-01-10T11:13:26+00:00 11 juli 2017|Referenties Mission Matters|