Naar overzicht

GP ELITE: een inspirerend verhaal over ondernemen in de hoogste versnelling

MISSIE

Marc Schipper is al zo lang als hij zich kan herinneren een enthousiast autosportliefhebber. Hij start met indoor karting, gevolgd door racing op het circuit. Op hoog professioneel niveau: Marc is de eerste Nederlander die de Lotus Cup Europe op zijn naam weet te schrijven. In 2007 richt hij zijn bedrijf GP ELITE op. Zijn missie: autosportdromen laten uitkomen.

GP ELITE organiseert exclusieve autosportevenementen. Marc: “Mijn passie is mensen laten genieten van exclusieve auto’s en de autosport. Door een gezonde groei van mijn organisatie kunnen nu meer mensen van autosport genieten.” Dit lukt zeer succesvol; GP ELITE is van een eenmanszaak gegroeid naar een geoliede organisatie met 18 teamleden die dezelfde topsportmentaliteit hebben en jaarlijks circa 100 evenement dagen realiseren. Lees over de groeivraagstukken van deze jonge ondernemer en zijn succesformule.

Aanpak

Accelereren door middel van maatwerk

Mission Matters is als business coach en adviseur betrokken bij de groeivraagstukken waar GP ELITE voor staat. Vanaf de prille start van het bedrijf zijn maatwerk en excellentie de norm geweest.

De uitdaging werd al snel duidelijk: hoe kan GP Elite zich organiseren om op grotere schaal de ultieme klantbeleving waar te kunnen maken?

GP Elite heeft samen met Mission Matters een grote slag gemaakt op het gebied van omzet, groei en ICT. Een belangrijke stap is de ontwikkeling van een maatwerk Event Management systeem, kortweg EMS, en de inrichting van het financiële systeem.

In de oude situatie kwam er veel handwerk aan te pas om een event te realiseren. Marc: “We werkten met Excel spreadsheets en hoewel we weinig fouten maakten – we zijn daar altijd heel precies in geweest – zagen we hoe belangrijk het voor onze groeiende organisatie was om over een beter systeem te beschikken dat ons helpt bij een excellente uitvoering.”

Een systeem moet 100% zijn, anders is het voor mij niets waard. Dan werk ik er namelijk niet mee.

– Marc Schipper over het EMS

Het EMS ondersteunt het proces van inschrijvingen en logistieke planning van de race events en is de centrale plek voor klantdata. Het EMS levert aanzienlijke tijdsbesparing op en is minder foutgevoelig door minder handwerk. MetaFactory, de dochter van Mission Matters, realiseert het EMS, waarbij de eigen MetaFactory codegenerator is ingezet om een hoogwaardig en goed onderhoudbaar systeem te realiseren.

Perfect maatwerk

Door middel van slimme processen kan GP Elite perfect maatwerk bieden voor iedere klant. Een schoolvoorbeeld van operational excellence, gericht op het realiseren van customer intimacy.

Opdrachtgever
GP ELITE - Marc Schipper, eigenaar
Diensten
Missie en strategie Coaching Maatwerksoftware Processen
Periode
2017

resultaat

Onze aanpak leidde tot de volgende resultaten:

100%
Excellente uitvoering
GP ELITE = Drive to perfection
100%
Missie geslaagd
Meer mensen laten genieten van exclusieve auto’s en de autosport