Een veronachtzaamde succesfactor: mensen die willen én kunnen

Creëer een goede bedrijfscultuur en maak je organisatie nog succesvoller

Voor organisaties die meer adaptief en innovatief willen worden, is cultuurverandering een van de meest uitdagende onderdelen van de transformatie. Hoe state-of-the-art de techniek en hoe briljant de strategie ook zijn, het zijn mensen die het tot een succes maken. Of niet. 

Betrokkenheid, eigenaarschap, intrinsieke motivatie (dus: vanuit de persoon zelf), gedeelde waarden… wie dit ‘soft’ in de oren klinkt moet zich goed realiseren dat de belangrijkste redenen van mislukte transities liggen op het menselijke vlak. Zonder het managen van de zachte kant komen er geen harde resultaten. In een top-down benadering zijn medewerkers vaak een sluitpost. In plaats van het vuur aan te wakkeren, roept de nieuwe strategie bijna altijd weerstand op. Verandering is lastig.

Het kan ook anders door te kijken naar medewerkers als human capital, en daarmee de belangrijkste bron van jouw organisatie. Medewerkers maken het verschil voor een geweldige klantervaring en ze zijn daarbij tevens merkambassadeur.

Het vraagt om leiderschap om een bedrijfscultuur zo op te bouwen dat medewerkers er in geloven. Samen nieuwe doelen bereiken en intrinsiek gemotiveerd zijn, vraagt om een andere manier te werken. Zo zal het management teams en medewerkers moeten begeleiden en opleiden.

Mission Matters ondersteunt ondernemers, directies en managers bij deze ontwikkelvraagstukken. Vanuit onze decennialange ervaring en expertise op het gebied van cultuurverandering en leiderschap, en onze vaardigheid met nieuwe manieren van werken, in het bijzonder co-creatie en Agile werken.

Incompany ontwikkelprogramma's

Cultuurmanagement in 3 dagen
Het beïnvloeden van organisatiecultuur is meer dan haalbaar voor managers die dat willen en kunnen. Grip op cultuur van binnenuit. Een driedaags programma in tijdsbestek van 3 maanden
CO-CREATIE LABS
Open platform met klanten en leveranciers voor klantgerichte innovatie
Spiritueel Leiderschap
In een programma van 2 dagen komen de volgende thema’s aan de orde: leiderschap vanuit je hart, authenticiteit, autonomie en moed in het omgaan met dillema’s. Een ervaringsgerichte ontwikkeling.

Incompany ontwikkelprogramma Cultuurmanagement in 3 dagen

Grip op cultuur ontstaat van binnenuit, en begint bij het hoogste niveau in de organisatie. Ons programma richt zich op teams die hun visie en strategie helder voor ogen hebben, met een sterke behoefte aan verandering in houding en gedrag om doelen te bereiken

Neem contact op

Organisatie advies & Coaching

Organisatieadvies
Missie en strategie
Verkoop verbeteren
Coaching
Coaching voor ondernemers
Coaching voor directeuren en directieteams
Coaching voor managers

Interessante artikelen