Een veronachtzaamde succesfactor: mensen die willen én kunnen

Voor organisaties die meer adaptief en innovatief willen worden, is cultuurverandering een van de meest uitdagende onderdelen van de transformatie. Hoe state-of-the-art je techniek en hoe briljant je strategieën ook zijn, het zijn mensen die een organisatie tot een succes maken.

Creëer een goede bedrijfscultuur en maak je organisatie nog succesvoller

Betrokkenheid, eigenaarschap, intrinsieke motivatie, gedeelde waarden… wie dit ‘soft’ in de oren klinkt moet zich realiseren dat de belangrijkste redenen van mislukte transities liggen op het menselijke vlak. Zonder de zachte kant te managen, geen harde resultatenIn een top-down benadering zijn medewerkers vaak een sluitpost. In plaats van het vuur aan te wakkeren, roept de nieuwe strategie bijna altijd weerstand op. Verandering is lastig.

Het kan ook anders. Door te kijken naar medewerkers als human capital en daarmee de belangrijkste bron van jouw organisatie. Medewerkers maken het verschil voor een geweldige klantervaring en ze zijn daarbij tevens merkambassadeur.

Cultuur is te managen

Het vraagt om leiderschap om een bedrijfscultuur zo op te bouwen dat medewerkers er in geloven. Samen nieuwe doelen bereiken en intrinsiek gemotiveerd zijn, vraagt om een andere manier te werken. Zo zal het management teams en medewerkers moeten begeleiden en opleiden.

Mission Matters ondersteunt ondernemers, directies en managers bij deze cultuurvraagstukken. Vanuit onze decennialange ervaring en expertise op het gebied van cultuurverandering en leiderschap, en onze vaardigheid met nieuwe manieren van werken, in het bijzonder co-creatie en Agile werken.

Kijk op deze pagina voor alle Transformatieprogramma’s van Mission Matters. Heb je specifiek interesse in het cultuurprogramma? Bekijk dan deze pagina.

Cultuur Transformatie

Winning Teams in transitie
Winning Teams hebben medewerkers alle ruimte en werken creatief samen vanuit ieders talent.
Cultuurmanagement in 3 dagen
Het beïnvloeden van organisatiecultuur is meer dan haalbaar voor managers die dat willen en kunnen. Grip op cultuur van binnenuit. Een driedaags programma in een tijdsbestek van 3 maanden.
Inspirerend Authentiek Leiderschap
In een programma van 2 dagen komen de volgende thema’s aan de orde: leiderschap vanuit je hart, authenticiteit, autonomie en moed in het omgaan met dillema’s. Een ervaringsgerichte ontwikkeling.

Bedrijfscultuur, leiderschap en het nieuwe samenwerken

Grip op cultuur ontstaat van binnenuit, en begint bij de leiders in de organisatie. Cultuur is te managen.

Neem contact op

Organisatie advies & Coaching

Organisatieadvies
Coaching

Interessante artikelen